Hezemans en Doubek winnen op zaterdag in Kroatië

CREDITS:

Dutch NASCAR FansVincent Bruins

Foto credit: Stephane Azemard

De NASCAR Whelen Euro Series begint de tweede helft van het seizoen op Automotodrom Grobnik in Kroatië. Het voormalige MotoGP-circuit organiseert EuroNASCAR voor de tweede keer, nadat het in 2020 de vervangende ronde was van de toen gecancelde NASCAR GP Czech Republic. Loris Hezemans (Hendriks Motorsport) kreeg de overwinning in handen in de PRO-divisie na een straf voor Gianmarco Ercoli (CAAL Racing). In de EuroNASCAR 2-divisie was het hetzelfde verhaal. Martin Doubek (Hendriks Motorsport) zegevierde na een straf voor teamgenoot Tobias Dauenhauer.

 

Hezemans mocht Race 1 van de PRO-divisie van pole positie aanvangen, maar hij verloor de leiding aan Ercoli bij de start. Vittorio Ghirelli en Giorgio Maggi, allebei uitkomend voor Hendriks Motorsport, sloten aan voor Jacques Villeneuve (Academy Motorsport). In de openingsfase reden Ercoli en Hezemans samen weg van de rest van het veld. Halverwege de race begonnen de Italiaan en de Nederlander het uit te vechten en dat zorgde ervoor dat Ghirelli, Maggi, Villeneuve en Alon Day (CAAL Racing) weer terug konden komen. De strijd werd echter onderbroken door een Safety Car-periode, toen Not Only Motorsport-rijders Davide Dallara en Nicolo Gabossi van de baan schoten in aparte incidenten.

Na de herstart behield Ercoli de eerste plek voor Hezemans en Ghirelli. Maggi verloor posities aan Villeneuve, Lucas Lasserre (Speedhouse) en Day. De Zwitser zou uiteindelijk uitvallen met mechanische problemen. Ercoli kwam als leider over de finish, maar hij bleek de start niet op de correcte manier te hebben uitgevoerd en dat leverde hem een straf van tien seconden op. Hezemans werd als winnaar uitgeroepen en stond samen met Ghirelli en Villeneuve op het podium. Lasserre en Day maakten de top vijf af voor Romain Iannetta (Marko Stipp Motorsport), Nicolò Rocca (DF1 Racing), Marc Goossens (DF1 Racing), Ulysse Delsaux (RDV Compétition) en Ercoli. Sebastiaan Bleekemolen (Team Bleekemolen) werd geklasseerd als twaalfde.

Dauenhauer begon de EuroNASCAR 2-divisie zaterdagrace vanaf pole positie. Hij deelde de voorste rij met Vladimiros Tziortzis (Academy Motorsport). De Cyproot zag Doubek aan zich voorbijgaan, maar hij hield nog wel vast aan P3 voor Simon Pilate en Justin Kunz die beiden uitkwamen voor DF1 Racing. Dauenhauer kreeg een drive-through penalty, omdat er te laat een band werd gewisseld op de grid. Doubek kon daardoor zijn derde zege van het seizoen pakken voor Tziortzis. Pilate leek op weg te gaan naar het podium, maar viel met veel schade uit in de laatste ronde, wat Kunz de derde plek gaf.

Alberto Panebianco (Not Only Motorsport) en Advait Deodhar (CAAL Racing) finishten in de top vijf. Dauenhauer kwam als zesde over de streep voor debutant Melvin de Groot (Team Bleekemolen) die drie plekken goedmaakte om als zevende te finishen en de Legend Trophy te winnen. Francesco Garisto (42 Racing) werd achtste voor Gil Linster (DF1 Racing) en Massimiliano Lanza (CAAL Racing).

Hezemans en Dauenhauer zetten vandaag de snelste rondetijd neer in hun races en hebben daarmee pole positie voor morgen. Het zal een zeer natte dag worden op Automotodrom Grobnik.

Loris Hezemans

“Ik ben heel tevreden met het resultaat vandaag. Uiteindelijk hebben we het maximale eruit kunnen halen. Vijfde pole van het seizoen en daar nog bij een vierde overwinning. Ik ben zeker tevreden met mijn eigen prestaties. Hiervoor was kwalificatie altijd een iets minder punt van mij. Dat is nu goed verbeterd. De auto voelde heel goed aan. Ik denk dat we er nog steeds een klein beetje aan kunnen werken, maar morgen is er best wel veel regen. We waren ook redelijk snel in de regen, dus laten we hopen dat we zo verder door kunnen gaan met dit momentum.”

Vittorio Ghirelli

“We nemen de punten voor de tweede plek, het is zoals het is. Het was een goede race, aangezien ik moeite had met de balans en de remmen van de auto. We hebben het nog niet kunnen oplossen. Met de problemen die we hadden, was tweede het beste resultaat dat we konden behalen. Ik ben blij met het resultaat en ik ga met zelfvertrouwen morgen tegemoet. Hopelijk regent het, omdat dat alles wat meer gelijk maakt. Dan gaan we plezier beleven. Ik was namelijk het snelst in de natte trainingssessie. Ook op Most was ik eerste in de trainingen. Ik denk dat we wel een goede balans hebben voor nat weer. Ik hou van racen in de regen, omdat het de race op z’n kop kan zetten. Ik zal tot het einde vechten en nooit opgeven.”

 

More news

Na het winnen van het EuroNASCAR 2 kampioenschap afgelopen jaar met Hendriks Motorsport, hebben Martin Doubek en het Nederlandse powerhouse aangekondigd dat ze hun partnerschap hebben verlengd voor het 2022 NASCAR Whelen Euro Series seizoen.

Brushless fuel pump systems Nieuw in het assortiment bij Hendriks Motorsport Nederland BV.  Al meer dan tien jaar duwt Fuelab technologie en …

3 Titels voor Hendriks Motorsport! Artikel door Dutch NASCAR Fans – Vincent Bruins Op het American Festival op Rome werd dit seizoen …

Na het winnen van het EuroNASCAR 2 kampioenschap afgelopen jaar met Hendriks Motorsport, hebben Martin Doubek en het Nederlandse powerhouse aangekondigd dat ze hun partnerschap hebben verlengd voor het 2022 NASCAR Whelen Euro Series seizoen.

Brushless fuel pump systems Nieuw in het assortiment bij Hendriks Motorsport Nederland BV.  Al meer dan tien jaar duwt Fuelab technologie en …