Hezemans en Dauenhauer winnen voor Hendriks Motorsport in Brands hatch

Zaterdag 3 Juli

De derde en vierde rondes van de NASCAR Whelen Euro Series worden verreden op het Indy-circuit van Brands Hatch. Alon Day pakte de 25e overwinning van zijn EuroNASCAR PRO-carrière. Advait Deodhar maakte de dubbel voor CAAL Racing af door zijn allereerste race te winnen in EuroNASCAR 2. Er waren sterke resultaten voor Nederlanders Loris Hezemans (Hendriks Motorsport) en Sebastiaan Bleekemolen (Team Bleekemolen).

Day pakte pole positie voor Race 1 in de EuroNASCAR PRO-divisie. De Israëliër deelde de voorste rij met Hezemans voor Nicolò Rocca (DF1 Racing) en Bleekemolen die vanaf de tweede rij de race zouden aanvangen. In de openingsronden bleef de top drie hetzelfde en Bleekemolen verloor een plekje aan Vittorio Ghirelli (Hendriks Motorsport). Wetende hoe moeilijk het is om in te halen op Brands Hatch Indy, pakte Hezemans de race slim aan. Hij pushte hard aan het begin om de snelste ronde te rijden en daarmee pole positie te pakken voor zondag om daarna te settelen voor P2 en de banden te sparen.

Alexander Graff (DF1 Racing) passeerde Gianmarco Ercoli (CAAL Racing), Bleekemolen en Ghirelli om op te schuiven naar de vierde plek. Echter de Zweed bleek te vaak de track limits te hebben overschreden en zou daarom na de race teruggezet worden naar P10. Alex Sedgwick (Academy Motorsport) lag in de top tien in zijn eerste EuroNASCAR race sinds 2019, maar de Brit viel uit, nadat zijn motor besloot een V7 te willen zijn in plaats van een V8. Scott Jeffs (Marko Stipp Motorsport) was ook een late uitvaller.

Day won de race en Hezemans en Rocca deelden met hem het podium. Ghirelli, Bleekemolen, Ercoli, Gabillon, Maggi, Pilate en Graff maakten in die volgorde de top tien af.

Deodhar ving Race 1 in de EuroNASCAR 2-divisie aan vanaf pole positie. Tobias Dauenhauer (Hendriks Motorsport) deelde de voorste rij met de Indiër voor Justin Kunz (DF1 Racing), Alberto Panebianco (Not Only Motorsport), Francesco Garisto (42 Racing) en kampioenschapsleider Martin Doubek (Hendriks Motorsport). Deodhar behield de leiding bij de start voor Dauenhauer. Al gauw moest de Safety Car op de baan komen. Leevi Lintukantu (Iceboys – DF1 Racing) stond vast in de grindbak in Paddock Hill Bend na contact met teamgenoot Shaun Hollamby.

Ook bij de herstart kwam Deodhar goed weg. Achter hem en Dauenhauer gingen Panebianco en Garisto voorbij aan Kunz. Garisto passeerde vervolgens Panebianco voor de laatste plek op het podium. De laatstgenoemde verloor daarna P4 aan Simon Pilate (DF1 Racing). Thomas Krasonis (Academy Motorsport) viel uit met mechanische problemen.

Vooraan het veld waren er geen problemen voor Deodhar. Hij hield Dauenhauer achter zich voor zijn eerste overwinning ooit. Garisto, Pilate en Panebianco maakten de top vijf af voor Kunz, Doubek, Pierluigi Veronesi (Double V Racing), Vladimiros Tziortzis (Academy Motorsport) en Naveh Talor (Not Only Motorsport). Deodhar zette de snelste ronde neer en heeft daarmee pole positie voor morgen in handen. Michael Bleekemolen kwam als veertiende over de streep in zijn Team Bleekemolen Ford Mustang, vierde in de Legend-klasse.

 

Zondag 4 Juli

Op de zondag op Brands Hatch Indy was er meer Nederlands succes in de PRO-divisie van de NASCAR Whelen Euro Series. Loris Hezemans (Hendriks Motorsport) zegevierde voor de derde keer in vier races en breidt zijn voorsprong in de tussenstand uit, terwijl Sebastiaan Bleekemolen (Team Bleekemolen) zijn tweede podium van het seizoen pakte. Tobias Dauenhauer (Hendriks Motorsport) versloeg Simon Pilate (DF1 Racing) en Advait Deodhar (CAAL Racing) voor zijn eerste overwinning van 2021 in EuroNASCAR 2.

Hezemans zette de snelste rondetijd neer in de race op zaterdag en mocht daarom Race 2 van de EuroNASCAR PRO-divisie aanvangen vanaf pole positie met Alon Day (CAAL Racing) naast hem. De Nederlander behield de leiding bij de start voor Day, Gianmarco Ercoli (CAAL Racing) en Vittorio Ghirelli (Hendriks Motorsport). Alexander Graff (DF1 Racing) begon vanaf P5, maar spinde in Paddock Hill Bend. Bleekemolen startte achtste, maar schoof een plekje op door de fout van de Zweed.

Igor Romanov (Not Only Motorsport) en Scott Jeffs (Marko Stipp Motorsport) kwamen vast te staan in de grindbak. Hezemans had een goede herstart en bleef vooraan. Bleekemolen ging voorbij aan Ghirelli voor de vierde plek achter Day en Ercoli. Day viel echter stil met mechanische problemen en zou de zwart-witgeblokte vlag niet zien. Ook Yevgen Sokolovskiy (Marko Stipp Motorsport) niet die ook in de grindbak terecht kwam.

Na de laatste herstart wist Hezemans wederom iedereen achter zich te houden en won zijn derde race van het seizoen. Ercoli en Bleekemolen maakte gebruik van het uitvallen van Day om de tweede en derde plek te pakken, respectievelijk. Het is het tweede podium van het seizoen voor Bleekemolen. Giorgio Maggi (Hendriks Motorsport), Alex Sedgwick (Academy Motorsport), Ghirelli, Lucas Lasserre (Speedhouse), Nicolò Rocca (DF1 Racing), Graff en Frédéric Gabillon (RDV Compétition) maakten de top tien af.

“Het was een moeilijke race door de Safety Car-periodes, maar we hebben het beste ervan gemaakt”, vertelde Hezemans die de tiende overwinning van zijn NWES-carrière scoorde. “We worstelden een beetje met de pace, maar we werden beter en beter. Ik denk dat de strategie van gisteren goed heeft uitgepakt, toen ik mijn banden spaarde achter Alon Day. Ik ben ontzettend blij dat ik mijn eerste race hier op Brands Hatch heb kunnen winnen en ik hoop dat we zo door kunnen gaan. Het Hendriks Motorsport team gaf mij wederom een goede auto.”

Voor de EuroNASCAR 2-divisie was het dezelfde eerste rij als op zaterdag met Deodhar op pole positie naast Dauenhauer, maar bij de start verloor de Indiër de leiding aan Dauenhauer. Daarachter raakten Pilate en Francesco Garisto (42 Racing) elkaar en de laatstgenoemde pakte P3. Martin Doubek (Hendriks Motorsport) schoof een positie op om in de top vijf terecht te komen voor Shaun Hollamby (DF1 Racing). Na een aantal ronden kon Pilate weer voorbij aan Garisto en ook Doubek leek de Italiaan in te kunnen halen, maar de twee raakten elkaar. Doubek spinde en viel terug naar P18.

In de tweede helft van de race begon Deodhar het moeilijk te krijgen met de banden en werd onder druk gezet door Pilate. Deodhar maakte een foutje in Graham Hill Bend en de Belg kon hem voorbij. Dauenhauer won met een voorsprong van zes seconden. Pilate en Deodhar maakten het podium af voor Naveh Talor (Not Only Motorsport) en Vladimiros Tziortzis (Academy Motorsport) die allebei een mooie inhaalrace meemaakten. Hollamby, Justin Kunz (DF1 Racing), Pierluigi Veronesi (Double V Racing), Thomas Krasonis (Academy Motorsport) en Leevi Lintukantu (Iceboys – DF1 Racing) finishten in de top tien. Doubek kon nog terugkomen naar P13. Michael Bleekemolen viel uit in de pitstraat met mechanische problemen.

Credits:

Tekst:

Dutch Nascar Fans

Pictures:

NASCAR Whelen Euro series 

  • Stephane Azemard 
  • Bart Dehaese

Standen na de Brands Hatch Grand Prix

EUROL SPECIALTY RACING LUBRICANTS – THE OFFICIAL LUBRICANT OF HENDRIKS MOTORSPORT

Momo partner

MOMO MOTORSPORT – OFFICIAL PARTNER OF HENDRIKS MOTORSPORT IN THE NASCAR WHELEN EURO SERIES

More news

Na het winnen van het EuroNASCAR 2 kampioenschap afgelopen jaar met Hendriks Motorsport, hebben Martin Doubek en het Nederlandse powerhouse aangekondigd dat ze hun partnerschap hebben verlengd voor het 2022 NASCAR Whelen Euro Series seizoen.

Brushless fuel pump systems Nieuw in het assortiment bij Hendriks Motorsport Nederland BV.  Al meer dan tien jaar duwt Fuelab technologie en …

3 Titels voor Hendriks Motorsport! Artikel door Dutch NASCAR Fans – Vincent Bruins Op het American Festival op Rome werd dit seizoen …

Na het winnen van het EuroNASCAR 2 kampioenschap afgelopen jaar met Hendriks Motorsport, hebben Martin Doubek en het Nederlandse powerhouse aangekondigd dat ze hun partnerschap hebben verlengd voor het 2022 NASCAR Whelen Euro Series seizoen.

Brushless fuel pump systems Nieuw in het assortiment bij Hendriks Motorsport Nederland BV.  Al meer dan tien jaar duwt Fuelab technologie en …