Gemotiveerde Line-up voor Hendriks Motorsport in 2022 NASCAR Euro series.

EuroNASCAR 2 kampioen Martin Doubek komt in 2022 opnieuw uit voor Hendriks Motorsport

DOOR MARK VAN LANKVELT

Dutch NASCAR Fans - dutchnascarfans.nl

De Tsjech verdedigt zijn EuroNASCAR 2-titel en komt eveneens uit in de EuroNASCAR PRO

Na het winnen van het EuroNASCAR 2 kampioenschap afgelopen jaar met Hendriks Motorsport, hebben Martin Doubek en het Nederlandse powerhouse aangekondigd dat ze hun partnerschap hebben verlengd voor het 2022 NASCAR Whelen Euro Series seizoen. De Tsjech zal niet alleen zijn EuroNASCAR 2 titel verdedigen maar ook terugkeren in het EuroNASCAR PRO kampioenschap. Daarin zal Doubek wederom achter het stuur van de #7 Orion Ford Mustang plaatsnemen.
De 27-jarige is inmiddels een echte NWES-veteraan, die sinds 2015 in de serie uitkomt. Doubek racete tussen 2015 en 2020 in beide kampioenschappen en kwam in 2019 voor het eerst uit voor het Nederlandse Hendriks Motorsport. In 2020 won hij zijn eerste EuroNASCAR 2-race en richtte daarna zijn pijlen op het behalen van het kampioenschap in 2021. Samen met NWES-kampioen Loris Hezemans, waarmee hij de auto deelde, won de uit Litomysl-afkomstige Tsjech de titel in de EuroNASCAR 2, waarmee hij zijn eerste grote Europese kampioenschap uit zijn carrière mee naar huis nam.

“Ik ben ontzettend blij om aan te kondigen dat ik dit jaar in zowel het EuroNASCAR PRO- als het EuroNASCAR 2-kampioenschap zal uitkomen in de #7 Orion Ford Mustang van het Hendriks Motorsport-team,” vertelt Doubek. “2022 wordt mijn achtste jaar in de NASCAR Whelen Euro Series en dit jaar wil ik met trots mijn EuroNASCAR 2-titel verdedigen en gaan voor een herhaling van de prestatie van 2021.”
“Door in beide kampioenschappen uit te komen, hoop ik deze verwachting ook daadwerkelijk waar te maken”, vervolgt Doubek, die in 2020 in het Italiaanse Vallelunga zijn eerste en enige EuroNASCAR PRO Challenger Trophy-overwinning scoorde. “Ik kijk ook erg uit naar de zevende en achtste ronde van het kampioenschap, die in mijn thuisland Tsjechië worden verreden. Ik wil het Tsjechische publiek graag laten zien wat ik kan door voor mijn eigen thuispubliek te schitteren”.

Met vijf overwinningen en zeven top-10’s hielp Doubek’s bijdrage Hendriks Motorsport aan een historische mijlpaal: de #7 Mustang won in 2021 zowel het rijderskampioenschap als het Team Kampioenschap.

Teambaas Roy Hendriks: “Hendriks Motorsport is uiteraard trots dat Martin voor het vierde achtereenvolgende jaar voor ons team heeft gekozen om in de NASCAR Whelen Euro Series uit te komen. 2021 was voor ons samen een succesvol jaar met de rijderstitel voor Martin in de EuroNASCAR 2 en het teamkampioenschap met de #7 Orion Ford Mustang. We kijken er dan ook naar uit om in het komende seizoen weer samen te werken en zullen hem zo goed mogelijk ondersteunen zodat hij weer mee kan doen om de titel.”

Het 2022 NWES-seizoen begint op 9 en 10 april op de Hockenheimring in Duitsland. Het legendarische circuit zal zijn comeback maken na een gedwongen onderbreking van twee jaar. Na de seizoensopener zal de officiële Europese NASCAR Series nog vijf Europese landen aandoen voor puntenraces: Spanje, Engeland, Tsjechië, België en Kroatië. Italië zal gastheer zijn voor een speciale All-Star Race, terwijl er in de winter tussen 2022 en 2023 voor het eerst een EuroNASCAR-race op ijs zal plaatsvinden.

 

Origineel artikel door G. Guiglia op EuroNASCAR.com

Tobias Dauenhauer en Liam Hezemans delen in 2022 de #50 Ford Mustang van Hendriks Motorsport

DOOR MARK VAN LANKVELT

Dutch NASCAR Fans - dutchnascarfans.nl

Na een zeer succesvol jaar in 2021 zal Hendriks Motorsport het aankomend seizoen in de NASCAR Whelen Euro Series met een jong en getalenteerd race-duo aan de start verschijnen in hun #50 Ford Mustang. Tweevoudig EuroNASCAR 2 vice-kampioen Tobias Dauenhauer zal de volgende stap in zijn carrière zetten en debuteren in EuroNASCAR PRO, terwijl de 18-jarige Liam Hezemans de overstap zal maken van karten naar autoracen en uitkomen in EuroNASCAR 2.

De 23-jarige Tobias Dauenhauer neemt de grootste stap in zijn nog jonge race carrière. Na 11 pole starts, 8 overwinningen en 17 top-5 klasseringen in 22 starts in EuroNASCAR 2, allemaal voor Hendriks Motorsport, eindigde de Duitser tweemaal als tweede in het kampioenschap en staat te popelen om mee te doen in de strijd om de Europese NASCAR-titel.

“Ik kijk er naar uit om dit jaar weer voor Hendriks Motorsport te starten, een zeer ervaren team. Ik heb hard getraind deze winter, dus ik kan niet wachten om in april weer in de auto te stappen in Hockenheim. Het doel is een aantal podiumplaatsen en misschien zelfs wel meer!”

Liam Hezemans, de jongste zoon van racelegende Toine Hezemans en de broer van tweevoudig NWES-kampioen Loris Hezemans, was succesvol in de internationale karting wereld en maakt in 2022 de overstap naar de autosport. De Nederlander kreeg dankzij het NWES Drivers Recruitment Program al de kans om te proeven aan het geweld van een EuroNASCAR-auto en voelt zich positief over het aanstaande debuut.

“Ik kijk erg uit naar de overstap. Afgelopen winter heb ik in Frankrijk al een paar ronden in een EuroNASCAR auto kunnen rijden en het was geweldig. Geen technische hulpmiddelen zoals ABS, tractiecontrole of ESP, de coureur is het enige wat hier telt!”

Toine Hezemans is zichtbaar trots op alle prestaties van zijn zoons als autocoureur. Hij zal zijn jongste telg in 2022 dan ook gaan ondersteunen met zijn race-ervaring.

“Ik kijk uit naar het debuut van Liam in EuroNASCAR. Hoewel hij nog geen rijbewijs heeft mag hij wel in EuroNASCAR 2 aan de start verschijnen en evenals Tobias wil hij ook mikken op podiumplaatsen.”

Met een nieuwe uitdaging voor de boeg en de taak om alle drie de grote titels in de NASCAR Whelen Euro Series te verdedigen, vindt Roy Hendriks dat de nieuwe line-up van de #50 Ford Mustang veel potentie heeft.

“Ik ben erg blij dat Tobias weer met ons gaat racen. Hij is zeer getalenteerd en ik ben er zeker van dat dit een goed jaar voor hem zal worden,” aldus teambaas Hendriks. “We hebben dan ook besloten om Tobias naar EuroNASCAR PRO te halen om de strijd aan te gaan met de beste NASCAR-coureurs in Europa. Liam Hezemans zal naast hem starten in EuroNASCAR 2 als opvolger van zijn broer Loris. Het zal een leerjaar voor hem worden maar ze mogen hem niet onderschatten. Hij heeft de juiste bloedgroep: ‘Hezemans +’!”

Want to become an official partner of Hendriks Motorsport in the NASCAR Whelen Euro series? Contact us for more information!

Momo partner

MOMO MOTORSPORT – OFFICIAL PARTNER OF HENDRIKS MOTORSPORT IN THE NASCAR WHELEN EURO SERIES

More news

Na het winnen van het EuroNASCAR 2 kampioenschap afgelopen jaar met Hendriks Motorsport, hebben Martin Doubek en het Nederlandse powerhouse aangekondigd dat ze hun partnerschap hebben verlengd voor het 2022 NASCAR Whelen Euro Series seizoen.

Brushless fuel pump systems Nieuw in het assortiment bij Hendriks Motorsport Nederland BV.  Al meer dan tien jaar duwt Fuelab technologie en …

3 Titels voor Hendriks Motorsport! Artikel door Dutch NASCAR Fans – Vincent Bruins Op het American Festival op Rome werd dit seizoen …

Na het winnen van het EuroNASCAR 2 kampioenschap afgelopen jaar met Hendriks Motorsport, hebben Martin Doubek en het Nederlandse powerhouse aangekondigd dat ze hun partnerschap hebben verlengd voor het 2022 NASCAR Whelen Euro Series seizoen.

Brushless fuel pump systems Nieuw in het assortiment bij Hendriks Motorsport Nederland BV.  Al meer dan tien jaar duwt Fuelab technologie en …