Bitter GT1

Restauratie Bitter GT1

In 2017 zijn we gestart met de restauratie van deze Bitter GT1 in opdracht van een klant. 
 
De auto is van origine geboren als Lotus GT1 bolide.
 
Deze auto hebben we volledig onder handen genomen en van de grond af aan opnieuw opgebouwd.
 
De bolide is voorzien van een laatste generatie SRT V10 Motor. 
 
De krachten worden naar de wielen gebracht via een Hewland transmissie en op maat gemaakte aandrijfassen. 
 

Om de dikke 8.4 Liter V10 passend te krijgen hebben we de complete motorophanging , waar ook de achterwielophanging aan bevestigd zit , opnieuw moeten ontwerpen en fabriceren.

De motor is voorzien van een custom build Dry sump olie pan met een drysump systeem van Peterson in combinatie met ARE Dry Sump systems.

De front cover van de motor en de waterpomp zijn vervallen en vervangen door een op maat gemaakte front mount , Elektrische waterpompen zorgen ervoor dat het koelmiddel bij de radiatoren aan de voorzijde komt.

Daarnaast is er  een Carbon Fiber airbox  op maat gemaakt passend voor deze motor.

De Custom build uitlaat is voorzien van 2 open pijpen , maar kan ook uitgerust worden met de 2 RVS dempers (Foto). voor circuits waar geluidsrestricties van toepassing zijn.

Voor het brandstofsysteem is gekozen voor een maatwerk FIA Fuel cell van Pyrotect Racing in combinatie met Deatschwerks pompen en drukregelaar. 

Remmerij

De Remmen komen van AP Racing i.c.m. Performance Friction. De gebruikte remblokken zijn Endurance blokken van PAGID Racing. De Rembells zijn door onszelf ontworpen en gefabriceerd bij een van onze partners.

 

Interieur en elektronica

De motor wordt aangestuurd door 2 stuks ECUMASTER EMU Black units in samenwerking met een Motec CDL3 dashboard en een ECUMaster PMU ( Power management unit) . 

De electronica wordt gevoed door een lichtgewicht LiteBlox Accu .

Bitter GT1 tijdens de rollout op het TT Circuit in Assen